Oikea biopussi nosti biojätteen kierrätystä yli 35%

Ab Stormossen Oy – Asiakastarina

Ab Stormossen Oy:n toimitusjohtaja Leif Åkers ja viestintäpäällikkö Nina Lindman pitävät paperipussejamme oikeana ratkaisuna.

Stormossenilla on käytössä Jubilo Wasten paperipussit ja jätekorit. Sen jälkeen kun pusseja aloitettiin jakamaan asukkaille biojätteen kierrättäminen on lisääntynyt yli 35%.

Leif Åkers ja Nina Lindman korostavat, että oikeanlainen viestintä kunnan asukkaille ja yrityksille on todella tärkeää. Vain siten voidaan luoda parhaat mahdolliset edellytykset biojätteen keräyksen lisäämiseksi.

Miksi Stormossen valitsi paperipussit biomuovipussien sijaan?

Stormossenin toimitusjohtaja Leif Åkers näkee, että paremman käytettävyyden lisäksi paperipussien valintaa puoltaa myös se, että paperipusseilla on kuluttajien keskuudessa parempi maine ja ympäristöystävällisempi imago.

“Biojätteen keräyksen tiedotustyössä paperipussit ovat olleet opetusmielessä helpompia selittää käyttäjille, koska paperia pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina, joka toimii hyvin yhteen biojätteen kanssa. Tiedotukseen panostaminen ja se, että kaikki kotitaloudet ovat saaneet paperipussit sekä ilmavan pussitelineen, on antanut paperipussille hyvän maineen. Tämän lisäksi Jubilo Wasten pussit ovat erittäin kestäviä ja toimivat hyvin meidän biokaasulaitoksella.”

Leif Åkers, Ab Stormossen Oy toimitusjohtaja

Suosion takana myös toimiva viestintä ja helppokäyttöisyys

Stormossenilla panostetaan viestintään. Biojätteestä noussut ympäristökysymys on ollut Vaasan seudulla yhä tärkeämpi jo 2012-luvulta alkaen.

Tiedotuskampanjat keskittyivät kertomaan kunnan asukkaille ympäristöstä ja tulevaisuuden polttoaineista. Tällä haluttiin lisätä tietoisuutta siitä, miten biojätettä voidaan käyttää biokaasun valmistuksessa, sekä siitä kuinka ympäristö ja talous kulkevat käsi kädessä.

Stormossenilla tiedotustyötä on jatkettu tähän päivään saakka mm. tiedotustilaisuuksien ja mainoslehtisten muodossa.

“Olemme muun muassa jakaneet infoa suoraan koteihin, järjestäneet kampanjoita, viestineet mediassa, jakaneet pusseja taloyhtiöille, jakaneet pusseja marketeissa ja tehneet radio- ja somemainontaa.”

Nina Lindman, Ab Stormossen Oy viestintäpäällikkö

Viestinnän ohella on työskennelty myös sen eteen, että ruoka- ja biojätteen kerääminen olisi loppukäyttäjällekin mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista.

“Olemme vakuuttuneita siitä, että biojätteen keräämisen aloittaminen on tehtävä mutkattomaksi. Siksi halusimme jakaa pusseja suoraan koteihin. Viime vuonna olemme jakaneet yli 2 miljoonaa paperista biojätepussia kerros- ja rivitaloasukkaille. Järjestimme Biopusseja pakusta -kampanjan sekä toimitimme paperipusseja ja pussitelineitä taloyhtiöille suoraan asukkaille jaettavaksi.”

Nina Lindman, Ab Stormossen Oy viestintäpäällikkö

Jubilo Wasten paperiset biojätepussit ovat olleet tervetullut uudistus. Onnistumisesta kertoo selvästi se, että biojätteen saanti on kasvanut 35% sen jälkeen kun asukkaille ryhdyttiin jakamaan paperipusseja.

Lue lisää ratkaisumallista

Haluatko tietää lisää siitä miten ratkaisumme toimii? Lue lisää ratkaisumallista »

Ota yhteyttä

Kiinnostaako yhteistyö kanssamme? Ota meihin yhteyttä.

020 730 6100 info@jubilo.fi

 

AAA luottoluokitus logo lUOTETTAVA KUMPPANI LOGO

Copyright © 1987-2020 Jubilo Waste

OTA YHTEYTTÄ